Berco is helaas eind juni 2014 overleden.

In MN 23.3 is het eerste deel gepubliceerd van het artikel van Berco Landman over zijn model van een volkomen bestuurbaar, nwielig voertuig, dat in stilstand perfect stabiel rechtop op n punt kan blijven staan, om zijn verticale as kan draaien/sturen en voorts als "normaal voertuig" bochten kan maken tijdens vr- en achteruit bewegen.
Een soort rijdende/bestuurbare discus dus.
In het arikel wordt gemeld dat een filmpje van het model van de MGN website kan worden gedownload.

Hieronder staat de link om het filmpje te downloaden. Het is 41 M groot en afankelijk van de verbindingssnelheid kan het enig tijd duren voordat het binnen is.
Het bestand heeft overigens de naam fw.zip.
Na het binnenhalen moet de extensie "zip" even worden gewijzigd in "mpg"

Waarom deze extra tussenstap?
Welnu als ik het bestand als fw.mpg beschikbaar stel, wordt het filmpje geopend en binnengehaald via de Windows Movie Player (of een ander daarvoor op je pc geselecteerd programma) maar wordt NIET gedownload naar je harde schijf.
Afhankelijk van de verbindingssnelheid wordt het filmpje alleen maar (en meestal haperend) vertoond. Het is prettiger om het filmpje eerst binnen te halen en er dan naar te kijken.

Later kan je het dan nog eens bekijken

klik hier om het filmpje binnen te halen / click to start downloading the movie

For English visitors
The file to download has a ZIP-extension but is NOT a ZIP file. After downloading (fp.zip) change the "zip" extension into "mpg" and double-click on fw.mpg. This will now show in the movieplayer on your pc (in general MS Media Player). The reason for this "detour" is that an mpg file will not be downloaded to your computer but will start (automatically) playing in your movieplayer.
Hence you will not have the file on your computer for later viewing when you're not connected to the internet.
If you have a slow connection the movie will show poorly due to intermitting stops for further downloading the file

Berco Landman sadly died in June 2014.

terug naar download pagina

terug naar hoofdpagina